Rommelmarkt Begijnendijk

Op zondag 28 juli 2019 organiseert het feestcomité Begijnendijk-Betekom zijn eerste rommelmarkt. Deze zal plaatshebben in Begijnendijk thv huis Spiessens (naast het gemeentehuis), Kerkplein 5.

De prijs is 1,00 euro de meter.

Voor inschrijving kan je terecht bij Van Dyck Ivette op nr 0474 633108 of via mail retoucheshop@outlook.be en bij Hilde Ooms op nr 0495 450109

Inschrijven kan tot en met woensdag 24 juli 2019

Processierupsen bestrijden

De processierupsen verwijderen doet u best niet zelf, maar laat u over aan een gespecialiseerde firma. Indien het nest zich bevindt binnen 5m van de openbare weg of binnen 15m van een woning, dan draagt de gemeente deze kost. Anders dient u het zelf te bekostigen (100 à 150 euro).

Meer info:

https://www.begijnendijk.be/nieuwsdetail/642/wat-met-eikenprocessierupsen

Succesvol overlegplatform

Op de gemeenteraad van 20 juni, waren er weliswaar stevige discussies en werd er met een heel kritische blik naar de financiële resultaten gekeken, maar uiteindelijk werden alle 24 punten unaniem goedgekeurd, iets wat niet zo vaak voorkomt.

Het was ook de eerste gemeenteraad waarop er een punt werd goedgekeurd dat eerst besproken was op het nieuwe overlegplatform. Dit overlegplatform is baanbrekend voor Begijnendijk. Het vormt een brug tussen meerderheid en oppositie en moet er mee voor zorgen dat de burger krijgt waar hij recht op heeft, namelijk het best mogelijke bestuur. In de nabije toekomst zal het overlegplatform ook gebruikt worden om inspraak van de burger te faciliteren.

#Samenvooreenfrisbestuur

ROB-tv Vertelling met Rob Vanoudenhoven

De zomer komt eraan en voor ROB-tv staan er deze zomer voor de eerste keer de ROB-tv Zomervertellingen op het programma.

Op dinsdag 20 augustus 2019 vindt een editie van deze Zomervertellingen plaats aan de Molenberg te Betekom. Rob Vanoudenhoven zal er vertellen over zijn leven, werk en avonturen.

Rob Vanoudenhoven, Wie kent hem niet.  Zijn eerste 50 jaar op deze planeet.  Hem laten vertellen over zijn leven, werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. Over altijd ja zeggen en proberen te “overleven”. Over ”Who the fuck is Rob Vanoudenhoven”, waarmee hij zichzelf tegen wil en dank op de kaart heeft gezet in het medialandschap. Over hoe zijn eigen programma, de” XII werken van Vanoudenhoven” zijn leven ondersteboven heeft gehaald. Over de vork en de steel in zijn leven in dat “medialandschap”. Ups en downs, lief en leed, vriend en vijand, berg en dal, top en flop. Maar ook hoe mooi en leerrijk die eerste 50 jaren zijn geweest. Ga met hem maar eens op een terras zitten…. Nu wil hij het eindelijk delen, in de zaal. Met iedereen.

Brouwerij Breda trakteert iedere bezoeker op een heerlijk biertje.

Iedereen is welkom vanaf 19u, de show start om 20u en duurt ongeveer een uurtje. Bij mooi weer vindt de Vertelling plaats in open lucht en breng je best je eigen stoeltje mee. Bij regenweer is er een alternatieve binnenlocatie voorzien.

Toegang is volledig GRATIS voor jong en oud.

Succesvolle editie van Sinksenkermis

Wisselvallig lenteweer houdt bezoekers niet thuis van sinksenkermis in Begijnendijk.

In de voormiddag genoten de marktbezoekers tijdens Begijnendijk proeft van de vele proevertjes aangeboden door de marktkramers. 

Donderdag  heerste  er een gezellige drukte op de kermis en ook de feestcomité-terras zat heel de dag goed vol.  Na school leefden de kinderen zich uit in tal van leuke kermisattracties.

Ondertussen genoten de kermisgangers van verschillende optredens.  Met Cato ‘ICTO’ uit Betekom die geselecteerd werd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Daria uit Begijnendijk die deelnam aan The Voice werd door het feestcomité gekozen voor talent van eigen bodem.

De avond werd afgesloten met een alternatief vuurwerk.

Pinksterkermis 2019 werd een succeseditie!

 

Agenda gemeenteraad 20 juni 2019 om 20:30

De gemeenteraad komt samen op 20 juni 2019 met onderstaande punten op de agenda:

1   Notulen en zittingsverslag van 23 mei 2019

2   Huishoudelijk reglement CBS

3   Huishoudelijk reglement overlegplatform

4   Financieel Beheerder – selectiecommissie

5   Vaststelling jaarrekening gemeente 2018

6   Budgetwijziging 1 – 2019

7   Kennisname jaarrekening 2018 – OCMW

8   Vaststelling budget 2019 door ABB

9   Interleuven bijzondere AV – 11 september 2019

10  Riobra – nazending AV 14 juni 2019

11  PBE – nazending AV tevens JV 21 juni 2019

12  Betekom centrum – Staat van de verrekeningen

13  Aanstelling firma voor online veiling

14 Toevoeging bever als koestersoort

15  Reglement inspraak in de gemeente

16 Reglement erkenning verenigingen

17  Erkenning culturele adviesraden

18  Beheer culturele infrastructuur

19  Convenant toeristische werking regio Hageland

20  Pedagogische dagen en facultatieve verlofdagen

21  Schoolreglement gemeentelijke basisscholen

22 Lestijdenpakket 2019-2020

23 Verlenging samenwerkingsovereenkomst DAV

Midzomer 22 juni vanaf 13u30

Lijkt het jou wel wat om het verenigingsleven wat beter te leren kennen en samen met andere inwoners de vakantie op een leuke manier in te zetten? Wees dan zeker van de partij tijdens de derde editie van Midzomer! Deze kijk- en doedag vindt plaats op zaterdag 22 juni 2019 vanaf 13.30 u aan sportcentrum De Tumkens te Betekom.

De dag gaat van start om 13.30 u met de ondertekening van het charter ‘Gezonde Gemeente’. Nadien kan je doorlopend kennismaken met de plaatselijke verenigingen. Om 18.00 u worden de jeugdkampioenen in de bloemetjes gezet en omstreeks 19.00 u staan Caro, Vince, Camille, Yemi en Kyona van de nieuwe Ketnetsensatie ‘#LikeMe’ op het podium. Deze show boordevol dans en hedendaagse versies van tijdloze hits wordt niet alleen voor de kids, maar ook voor de ouders en grootouders een hele belevenis! Tussen 20.00 en 21.00 u worden de volwassenen sportkampioenen gevierd. De avond wordt afgesloten met een optreden van een leuke coverband.

Nodig wat familie, buren of vrienden uit om samen te genieten van een gezellig en leerrijk evenement met foodtrucks, drankstanden, een lounge terras en heel wat fun voor de kids. Iedereen is van harte welkom! Deelnemen is gratis!

Opnames roadthriller GR5

Vandaag en morgenavond is deze oude hoeve in de Soelstraat het decor van de nieuwe serie GR5.

Een psychologische roadthriller met in de hoofdrollen onder andere Boris Van Severen, Lucas Van Den Eynde en Violet Braeckman.

Deze nieuwe serie zal later te zien zijn op VRT/één, het uitzendmoment zal later worden gecommuniceerd#onze gemeente in beeld!

Platina Jubileum

Julia en Raymond zijn vandaag zeventig jaar getrouwd. Samen met de familie en medebewoners van Sint-Rochus te Aarschot hebben ze hun platina huwelijksverjaardag gevierd.

70 jaar getrouwd en nog steeds een stralend paar, zoiets bijzonders moet je koesteren en bewaren.

Proficiat met jullie Platina Jubileum!

Begijnendijk proeft

Van zondag 9 juni tot en met donderdag 13 juni 2019 is het weer groot feest in Begijnendijk, want dan is er de pinksterkermis. Naar jaarlijkse gewoonte staan er op donderdag 13 juni 2019 heel wat feestelijkheden op het programma.

De dag gaat van start met de jaarmarkt, een organisatie van het gemeentebestuur, de marktcommissie en de marktkramers. Tijdens dit evenement laten de deelnemende marktkramers jouw graag kennismaken met hun specialiteiten. Wees zeker van de partij!

Sinksen-donderdag

Van zondag 9 juni tot en met donderdag 13 juni 2019 is het weer groot feest in Begijnendijk, want dan is er de jaarlijkse pinksterkermis.

Met de jaarmarkt en de ‘Sinksenkermis’ van het feestcomité wordt donderdag 13 juni 2019 de feestdag bij uitstek. Kijk je er al naar uit om andere inwoners te ontmoeten, glinsterende kinderogen te bewonderen en van heerlijke oliebollen te genieten? Wees dan zeker van de partij!

De kermiskramen worden opgesteld in het centrum van Begijnendijk. Deze zijn geopend op zondag 9 juni vanaf 14.00 u, maandag 10 juni vanaf 14.00 u, dinsdag 11 juni vanaf 17.00 u en donderdag 13 juni 2019 vanaf 10.00 u. Let op! Op woensdag 12 juni 2019 is de kermis niet geopend.

Naar jaarlijkse gewoonte staan er op donderdag 13 juni 2019 heel wat feestelijkheden op het programma. De dag gaat van start met de jaarmarkt, een organisatie van de marktcommissie en het gemeentebestuur. Tijdens dit evenement staan de medewerkers het feestcomité voor jou klaar met een drankstand. Breng tussen 8.00 tot 13.00 u dus zeker een bezoekje aan de jaarmarkt langs de Kerkstraat! Tijdens de ‘Sinksenkermis’ van het feestcomité wordt het nodige entertainment voorzien. Met Cato ‘ICTO’ uit Betekom die geselecteerd werd voor de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Daria uit Begijnendijk die deelnam aan The Voice kiezen zij voor talent van eigen bodem. De avond wordt afgesloten met optredens van RO-B3Y & RhenoFenomeen en Les Tousred. Omstreeks 22.30 u vindt het alternatieve vuurwerk plaats. Het wordt vast en zeker een fantastische dag.

Opvoeden doe je samen!

Van 16 tot en met 23 mei 2019 is het opnieuw ‘Week van de opvoeding’. Deze editie wil het gemeentebestuur opvoeden positief in de kijker zetten en gezinnen samenbrengen, want werken rond opvoeding hoeft niet altijd te gaan over straffen en belonen of slaap- en eetproblemen. Daarom nodigt het bestuur alle ouders, grootouders, peters, meters, vrienden en kinderen uit om op zaterdag 18 mei 2019 op de dorpspleinen van Begijnendijk en Betekom het saamhorigheidsgevoel te vieren.

Die dag wordt het hart van de dorpskernen omgetoverd tot een ontmoetingsplaats waar groot en klein samen kunnen spelen, mooie verhalen delen, bezorgdheden bespreken en opvoedingstips uitwisselen. Samen met enkele plantenvrouwtjes kan je de handen uit de mouwen steken, wroeten in de aarde en de dorpspleinen opvrolijken met bloemetjes. Zij vertellen de kinderen op kindermaat over natuur, ecologie en wat bloemen en planten nodig hebben om te groeien, nl. een plaatsje in de schaduw of in het zonnetje, veel of weinig water, meststof, liefde en mensen die heel goed voor hen zorgen. Zo maken zij een opstapje naar wat kinderen nodig hebben om groter te worden, nl. een huis om in te wonen, lekker eten, warmte, genegenheid, begrip, respect en veel liefde. Alle kinderen krijgen van de plantenvrouwtjes een bloemetje om zelf een plaats te geven op het dorpsplein en een bordje om te personaliseren en bij hun plantje te zetten.

Wil je graag helpen planten of genieten van het samenzijn? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 18 mei 2019 van 10.30 tot 12.00 u op het dorpsplein te Begijnendijk en van 12.30 tot 14.30 u op het dorpsplein te Betekom. Zorg jij voor de zon, een schopje, een gietertje en heel veel goesting om in de aarde te wroeten? Dan zorgt het gemeentebestuur voor de bloemetjes. Er wordt ook voor iedereen een stuk fruit en glaasje water voorzien. Klink dus samen op de toekomst, hier en nu! Zorg en aandacht voor de natuur en toekomst van de kinderen is immers een actueel thema dat iedereen nauw aan het hart ligt.

De plantenvrouwtjes fietsen tussen 12.00 en 12.30 u van Begijnendijk naar Betekom. Zwaai zeker eens als je ze tegenkomt!