Inzamelactie voor betrokkenen brand

De bereidheid van anderen om de inwoners die op vrijdag 11 oktober 2019 getroffen werden door de brand in de Dreef in Begijnendijk te helpen, is zo hartverwarmend dat het bestuur besliste een inzamelactie te organiseren.

Op vrijdag 11 oktober 2019 vond er een zware brand plaats in een appartementsgebouw, gelegen in de Dreef te Begijnendijk. De vijf appartementen werden onbewoonbaar verklaard en de inboedel van de betrokken gezinnen is volledig vernield. De bereidheid van andere inwoners om deze gezinnen te helpen, is echter bijzonder hartverwarmend. Daarom besliste het bestuur een inzamelactie te organiseren.

De medewerkers van het OCMW zijn vooral op zoek naar:

  • meubilair, zoals slaapkamers, tafels, stoelen, zetels en kastjes,
  • eet- en keukengerei, zoals borden, tassen, glazen en bestek,
  • badlinnen,
  • bedlinnen,
  • keukenhanddoeken.

Ze willen graag alle aangeboden goederen aan de getroffen gezinnen aanbieden, zodat zij snel terug gehuisvest kunnen worden. Om dit gestructureerd te laten verlopen, lijsten ze momenteel het aanbod zorgvuldig op. Nadien zullen ze alles verdelen onder de getroffen gezinnen en iedereen contacteren om de goederen op te halen.

Heb jij thuis nog van deze dingen die je niet meer gebruikt? Was je al lang van plan om ze weg te doen, maar is het er nog niet van gekomen? Stuur dan zeker een e-mail met een omschrijving en foto van de goederen naar de medewerkers van het OCMW via info@ocmw-begijnendijk.be. Heb jij al een foto doorgestuurd? Dan hoef je dat niet opnieuw te doen. De aangeboden goederen werden vast al op de lijst gezet.

( meer info: https://www.begijnendijk.be/nieuwsdetail/680/inzamelactie-voor-betrokkenen-brand?fbclid=IwAR2EiAq1IuJXq3oXTfVPc8rc6tUg846I6Oqh2a8uwL5QQpkw36akT6nfOy8)