Van 16 tot en met 23 mei 2019 is het opnieuw ‘Week van de opvoeding’. Deze editie wil het gemeentebestuur opvoeden positief in de kijker zetten en gezinnen samenbrengen, want werken rond opvoeding hoeft niet altijd te gaan over straffen en belonen of slaap- en eetproblemen. Daarom nodigt het bestuur alle ouders, grootouders, peters, meters, vrienden en kinderen uit om op zaterdag 18 mei 2019 op de dorpspleinen van Begijnendijk en Betekom het saamhorigheidsgevoel te vieren.

Die dag wordt het hart van de dorpskernen omgetoverd tot een ontmoetingsplaats waar groot en klein samen kunnen spelen, mooie verhalen delen, bezorgdheden bespreken en opvoedingstips uitwisselen. Samen met enkele plantenvrouwtjes kan je de handen uit de mouwen steken, wroeten in de aarde en de dorpspleinen opvrolijken met bloemetjes. Zij vertellen de kinderen op kindermaat over natuur, ecologie en wat bloemen en planten nodig hebben om te groeien, nl. een plaatsje in de schaduw of in het zonnetje, veel of weinig water, meststof, liefde en mensen die heel goed voor hen zorgen. Zo maken zij een opstapje naar wat kinderen nodig hebben om groter te worden, nl. een huis om in te wonen, lekker eten, warmte, genegenheid, begrip, respect en veel liefde. Alle kinderen krijgen van de plantenvrouwtjes een bloemetje om zelf een plaats te geven op het dorpsplein en een bordje om te personaliseren en bij hun plantje te zetten.

Wil je graag helpen planten of genieten van het samenzijn? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 18 mei 2019 van 10.30 tot 12.00 u op het dorpsplein te Begijnendijk en van 12.30 tot 14.30 u op het dorpsplein te Betekom. Zorg jij voor de zon, een schopje, een gietertje en heel veel goesting om in de aarde te wroeten? Dan zorgt het gemeentebestuur voor de bloemetjes. Er wordt ook voor iedereen een stuk fruit en glaasje water voorzien. Klink dus samen op de toekomst, hier en nu! Zorg en aandacht voor de natuur en toekomst van de kinderen is immers een actueel thema dat iedereen nauw aan het hart ligt.

De plantenvrouwtjes fietsen tussen 12.00 en 12.30 u van Begijnendijk naar Betekom. Zwaai zeker eens als je ze tegenkomt!