Resultaten verkeersacties

Tussen 21 november 2019 en 12 december 2019 werden zes verkeersacties uitgevoerd in het kader van “fietsen zonder fietsverlichting” en dit in de nabijheid van schoolomgevingen. Deze acties werden gespreid over zes dagen en verdeeld over elke gemeente van de politiezone. In totaal werden 570 fietsers gecontroleerd waarvan er 19 niet in orde waren met hun fietsverlichting. De ouders van deze jongeren werden allen schriftelijk in kennis gesteld.

Tijdens de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 december 2019 werd binnen onze politiezone een verkeersactie gehouden. Hierbij werden 217 voertuigen gecontroleerd. 2 personen kregen een onmiddellijke inning inzake alcohol, 1 persoon zijn voertuig werd geïmmobiliseerd en getakeld wegens sturen zonder rijbewijs en drugs in verkeer. Een andere persoon kreeg een proces-verbaal van waarschuwing omdat de verlichting van zijn aanhangwagen niet werkte.

Tijdens een verkeersactie “Winter-BOB” die doorging maandag 16 december 2019 in de namiddag en vooravond werden 108 voertuigen gecontroleerd binnen de zone. Hierbij werden 2 overtredingen vastgesteld. 1 persoon kreeg een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en een andere voor alcoholintoxicatie.