De Hagelandse 101 – Jill Elsen

Op 3 september nam Jill Elsen (lid BCSD – Samen) deel aan de eerste editie van de Hagelandse 101, een wandeltocht van maar liefst 101 km.

Ze deed dit samen met 2 vriendinnen, Ine en Evi, waarmee ze samen regelmatig grote wandeltochten maakt.Jill: ‘De tocht was zeker zwaar, uiteraard door de afstand, maar ook doordat er nog eens een 700tal hoogtemeters in zaten. Bovendien liep een groot deel van de tocht over bospaadjes of grindwegen die minder vlot lopen dan een gewone asfaltweg.’Op hun tocht werden ze gesteund door vele vrienden en familie die zorgden voor bevoorrading en aanmoedigingen.

Ook waren er mensen die uit sympathie een stukje mee stapten, waaronder burgemeester Bert Ceulemans en gemeenteraadsvoorzitter David Dupont die eerder al eens 100km wandelde voor een goed doel.David: ‘Waar ik vooral bewondering voor heb, is de stijl en klasse waarop ze deze tocht gedaan hebben. Ook in het laatste stuk van de tocht wandelden ze nog steeds aan een stevig tempo dat soms de 6km/u overschreed. En dat in een fase waarin er al heel veel andere deelnemers opgegeven hadden of niet veel meer konden dan strompelen.’

De laatste 10 km werden ze op hun tocht vergezeld door de kinderen die bij aankomst eveneens een medaille kregen. Op die manier werd het een hoogdag voor de ganse familie.Dikke Proficiat voor Jill, Ine en Evi en we kijken samen uit naar een volgende editie.