Begijnendijk investeert in jeugdlokalen

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is bezorgd over de staat van de jeugdlokalen. “Tijdens de bezoeken die ik als minister bracht aan jeugdverenigingen, zag ik zelf dat de infrastructuur op heel wat plekken inderdaad te wensen overlaat”.

In Begijnendijk hebben we deze boodschap begrepen. Deze legislatuur doen we een forse inhaalbeweging voor de verbetering van de infrastructuur van de jeugdlokalen.

👉Chiro Begijnendijk en KAJ Begijnendijk beschikken over eigen jeugdlokalen maar deze zijn toe aan grondige renovatie en uitbreiding. Ze beslisten om de handen in elkaar te slaan. Chiro Begijnendijk gaat de bestaande lokalen renoveren en samen met KAJ bouwen ze een nieuwbouw op dezelfde site. De gemeente subsidieert deze werken voor 200.000 euro en stelt een renteloze lening van 100.000 euro ter beschikking.

👉Chiro Betekom maakt momenteel gebruik van gemeentelijke gebouwen. Deze gebouwen zijn in zeer erbarmelijke staat en zijn volledig opgetrokken uit asbestplaten.

De gemeente stelt grond ter beschikking aan Chiro Betekom via een erfpachtovereenkomst. Met een gemeentelijke subsidie van 200.000 euro en renteloze lening van 200.000 euro werd er gestart aan een volledige nieuwbouw.