Jolien van Gilse stapt in het Samen-project

Samen, de lokale partij van en voor Begijnendijk-Betekom, presenteerde eerder al een aantal nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Intussen wordt het vernieuwende partijprogramma verder op punt gesteld.

Ook Jolien van Gilse (26) uit Betekom stapt nu in het Samen-project: “Ik heb al langer een aantal ideeën over wat beter kan in onze gemeente. De toekomstgerichte visie en aanpak van Samen spreekt mij aan. Als alleenstaande jonge mama (één kindje van 6) is een verkeersveilige schoolomgeving absoluut een cruciaal punt voor mij. Er zijn haalbare mogelijkheden om aan en om de schoolpoorten de veiligheid nog te verbeteren, zowel infrastructureel als qua sensibilisering van alle weggebruikers.”

Jolien is voltijds bediende-verkoopster in een kleding- en outdoorzaak, en in zelfstandig bijberoep is ze ook actief in de sector van voedings- en verzorgingsproducten. Een bloeiende lokale economie ligt haar dan ook na aan het hart: “Er was de voorbije jaren een sluipende verschraling van het aanbod, een gemeentebestuur moet daar echt aandacht voor hebben want dit heeft impact op de leefbaarheid van de dorpskernen en dus op de leefkwaliteit van jong en oud. Begijnendijk en Betekom moeten zich helemaal niet naast Aarschot of Leuven willen zetten, maar essentiële voorzieningen en basisservice mogen niet verdwijnen.”

Verder heeft Jolien ook veel interesse in alles wat jeugd aangaat, zowel de allerjongsten als de tieners moeten volop de ruimte krijgen om zich in eigen gemeente te ontplooien.

Ten slotte is Jolien zeer begaan met dierenwelzijn.

Jonge moeder, drukke beroepsbezigheden, hobby’s als lopen en piano spelen … Jolien is echt een bezige bij. Toch maakt ze zich sterk voor dit politiek engagement: “Samen is een team, dat trekt me aan. Ervaring is er, frisse ideeën ook en dié zal ik straks zeker nog extra aanreiken!”