Hugo Donckers kandidaat bij de lokale lijst Samen

Hugo Donckers (49) is straks kandidaat op de verkiezingslijst van Samen.


Vele inwoners kennen Hugo als assistent-filiaalleider van een gekende supermarkt in het centrum van Betekom.  Eerder werkte hij ook al in dezelfde branche in de regio. En daarvoor was hij vele jaren actief in de horeca, o.a. als kok en ijssalonuitbater.

Hugo is ook lid van het oudercomité van De Klimroos en lid van fotoclub Iris.

Oprechte service bieden en behulpzaam paraat zijn, zitten dan ook in Hugo’s genen. Het is dan ook niet zó vreemd dat hij nu de stap zet richting gemeentepolitiek.

“Toch schrikt politiek velen af, en dat is begrijpelijk” verrast Hugo. “Maar hoe je het ook draait of keert, de politiek bestuurt een gemeente en bepaalt het beleid. Zeker op middellange en langere termijn kan een partij op plaatselijk niveau echt wel het verschil maken. Met details, maar ook met fundamentele keuzes. Ik geloof in de positieve bedoelingen van de lokale lijst Samen, en wil niet aan de kant blijven.  Vooral jeugd en cultuur, onderwijs en veiligheid alsook middenstand zijn mijn voorkeurthema’s.

De ervaring van een aantal mensen binnen Samen, gemixt met nieuwkomers die elk een eigen invalshoek aanbrengen, betekent zeker een meerwaarde voor onze gemeente. Ik wil mijn steentje bijdragen opdat de accenten van het vernieuwende Samen-programma in de praktijk omgezet kunnen worden, Begijnendijk en Betekom zullen er alleen beter van worden!”