Lokaal bestuur Begijnendijk steunt horeca

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken, hebben een grote impact op de inwoners, ondernemers en verenigingen in de gemeente. De Nationale Veiligheidsraad heeft op 3 juni beslist om vanaf 8 juni 2020 de horecasector terug op te starten, mits de nodige veiligheidsmaatregelen. Het lokaal bestuur van Begijnendijk heeft de afgelopen week dan ook in voorbereiding van deze heropening contact opgenomen met onze horeca-uitbaters om de mogelijkheden naar bijvoorbeeld terrasuitbreiding en andere ondersteuningsmogelijkheden te bekijken. Hiervoor bereidt het bestuur momenteel de nodige vergunning en innames voor.
Daarnaast dient ook de horeca heel wat bijkomende sanitaire maatregelen, zoals vloermarkeringen of ontsmettingsmiddel, te voorzien om al hun klanten en personeelsleden te beschermen. De veiligheid van alle inwoners is eveneens een prioriteit voor het bestuur, waardoor beslist werd voor deze sanitaire maatregelen een tegemoetkoming te voorzien.
Op 2 juni 2020 werd een communicatie verstuurd naar de horeca- uitbaters met de vraag hun facturen van deze maatregelen met een korte toelichting aan het bestuur te bezorgen.
De indieningstermijn loopt tot 15 juli 2020. Op basis van deze gegevens zal het bestuur een inschatting van de kosten maken en een tegemoetkoming vastleggen.