Nieuwe schoolbus

Bij de start van het nieuwe schooljaar pakt het gemeentebestuur van Begijnendijk uit met een heuse investering in een nieuwe schoolbus die tevens gebruikt zal worden voor andere activiteiten in de gemeente.

Schepen van onderwijs Bart Sorée (N-VA)

De vorige schoolbus was dringend aan vervanging toe. Uiteraard hebben we de pro en contra’s afgewogen van deze investering. De keuze om te gaan voor een nieuwe schoolbus in eigen beheer heeft voor een groot stuk te maken met de service die we willen aanbieden aan de ouders en kinderen in onze gemeente. De doelgroep waarop we mikken zijn kinderen die nog te jong zijn of te ver wonen om te voet of met de fiets naar school te gaan en die om verschillende reden niet gebracht kunnen worden door ouders of familie. De bus zal voor de scholen niet alleen ingezet worden voor de schooltoer, maar ook voor het zwemvervoer en uitstappen die door de scholen worden georganiseerd.

Burgemeester Bert Ceulemans (Samen)

Bij de aankoop van de schoolbus was het belangrijk voor ons dat deze ook maximaal zal ingezet worden zowel voor schoolvervoer als voor verschillende gemeentelijke activiteiten.

De aankoop van deze bus is een vrij grote investering en we hebben voor de aankoop dan ook een grondige kostenbaten analyse gemaakt tussen de aankoop van een bus of het huren van een bus. Uit onze analyse was de aankoop van een bus in eigen beheer goedkoper dan op huurbasis.  Het geeft onze werking meer flexibilteit dan het huren van een bus.  De nieuwe bus telt 56 zitplaatsen en voldoet aan strenge veiligheidscriteria o.a. dode hoekspiegel, achteruitrijcamera, veiligheidsgordels. Een lage instap voor de kinderen en airco zullen bijdrage tot extra comfort.