Opening beweegroute

Burgemeester Bert Ceulemans en schepen Kathleen Van Vlasselaar openden vandaag samen met centrumdirecteur Noel Verellen, personeel en bewoners de nieuwe beweegroute in het woonzorgcentrum.

Dit initiatief is een samenwerking tussen het gemeentebestuur, het zorgcentrum Edelweis, Logo Oost-Brabant en Sportregio Winge-Demervallei en is opnieuw een stapje in de richting van gezondere bewoners en inwoners van Begijnendijk.

Door de route te implementeren in de tuin van het zorgcentrum kunnen zowel de bewoners onder begeleiding van de ergotherapeut en /of kinesist er gebruik van maken. Maar ook onze inwoners en kinderen van de school kunnen gebruik maken van de beweegroute en op een positieve manier in contact komen met het woonzorgcentrum.

Met de beweegroute breidt het laagdrempelig beweegaanbod in onze gemeente flink uit. Het is een wandeling van 440 meter waarop je 18 bordjes tegenkomt met eenvoudige en wat moeilijkere oefeningen om je uithoudingsvermogen, evenwicht en kracht te trainen.

De oefeningen zijn makkelijk en leuk, voor jong en oud. Ze worden nog fijner als je ze samen met vrienden of familie doet.