Net 18 en meerderjarig, jonger kan je niet op een verkiezingslijst belanden..
Joachim Kennis uit Betekom laat er geen gras over groeien.

Zopas rondde hij z’n middelbare opleiding IT- en netwerken af, dit najaar vat hij universitaire studies Geschiedenis aan. Joachim zal de zomer nu echter niet in ledigheid doorbrengen. Want naast vakantiewerk in de horeca, met vrienden recreatief voetballen en gezellig samenzijn, neemt hij straks gemotiveerd deel aan de verkiezingscampagne met Samen.

Joachim wil, hoe kan het ook anders, zich inzetten voor de jeugd in Begijnendijk-Betekom. Voldoende activiteiten in eigen dorp, trouwens zowel voor jong als oud, vindt hij een werkpunt voor de komende jaren. Het ontbreekt jongeren ook aan een echte ontmoetingsplaats als bijv. een jeugdhuis. Joachim was 9 jaar actief lid van Chiro Begijnendijk, voluit ondersteuning voor dergelijke verenigingen wil hij ook blijvend op de politieke agenda. Sinds z’n zesde fietste hij dagelijks naar school, dus hij kent ook de potentiële verbeterpunten op vlak van verkeersveiligheid door en door.

Als 18-jarige is hij uiteraard de jongste van de Samen-ploeg, en zelfs binnen gans Vlaanderen zullen er straks op een lijst niet veel van geboortejaar 2000 zijn. Toch beklemtoont Joachim dat zijn kandidatuur geen jeugdige onbezonnenheid is, maar wel degelijk ingegeven is door een gezonde interesse én de oprechte ambitie om de eigen gemeente nog beter te maken!